Skip to content

Diensten

Project Management

Specifieke én brede expertise

Greenfield of brownfield: Elektrys ontzorgt bij het uitvoeren, beheren en opleveren van uw projecten.

Door de energietransitie wordt er steeds meer opgeschaald met elektriciteit. Projecten worden hierdoor steeds complexer. Planning en het bewaken van het budget is dus steeds vaker een uitdaging. Kortom: externe kennis wordt belangrijker. Daarom kunt u bouwen op de expertise van Elektrys. We beheersen alle wet- en regelgeving die voor het uitvoeren van een project worden geëist.

Onze projectmanagers richten zich hoofdzakelijk op elektrotechnische projecten. Ook andere disciplines kunnen bij Elektrys worden ondergebracht, waarbij we gebruik maken van onze vaste en vertrouwde partners.

Engineering & Consultancy

Oplossingen op maat

Elektrys voldoet aan uw projectbehoeften op het gebied van hoog-, midden- en laagspanningsinstallaties. Maar elk van onze klanten is anders. We bieden dus niet-standaard oplossingen op maat.

Elektrys werkt nauw samen met onze opdrachtgevers om zo tot een integraal ontwerp te komen welke voldoet aan de klantvraag. Hierbij nemen we altijd de wettelijke en technische eisen in acht.

Engineers en consultancy van Elektrys passen veelvuldig de methodiek FEED (Front-end engineering design) toe. In dit proces worden kwaliteits- en engineering documenten met voldoende diepgang geproduceerd zodat ze positief zullen bijdragen aan het inkopen, fabriceren en construeren van de installatie. Daarnaast zorgt FEED voor de betere beheersbaarheid van projectkosten.

Een greep uit onze engineering- en consultancy-activiteiten:

Maintenance

Geen dure opleidingen voor personeel

Elektrotechnische betrouwbaarheid is cruciaal voor uw bedrijfsvoering. Spanningsonderbrekingen voorkomen, kan alleen met de juiste maintenance en acceptatie-testen. Elektrys streeft altijd naar hoge beschikbaarheid, minimale downtime en de hoogste veiligheid. Want wij weten hoe belangrijk uw elektrotechnische systemen voor u zijn. Specialisten van Elektrys zijn getraind en hebben voldoende expertise om bij u het beste onderhoudsprogramma te verzorgen welke het beste uw bedrijfsvoering past. U profiteert meteen van onze professionals, zonder tijd en resources kwijt te zijn aan personeelsopleidingen.

Een greep uit ons diverse onderhoudsprogramma:

Installatieverantwoordelijke

Installatie- verantwoordelijke

Wij pakken de verantwoordelijkheid

Als eigenaar van een elektrotechnische installatie (laag-, midden- en hoogspanning) bent u volgens de Arbowet verantwoordelijk voor de veiligheid van uw medewerkers en bezoekers. Daarnaast bent u aansprakelijk als de elektrotechnische installatie niet goed of niet veilig functioneert. Conform de NEN3140 (Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Laagspanning) en NEN3840 (Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Hoogspanning) dient de verantwoordelijkheid van de elektrotechnische installatie te vallen onder één persoon, de installatieverantwoordelijke.

De installatieverantwoordelijke, die hiervoor geschoold is, draagt de verantwoordelijkheid voor een veilige bedrijfsvoering van de elektrotechnische installatie en arbeidsmiddelen.

Installatieverantwoordelijkheid uitbesteden
U kunt ervoor kiezen om de installatieverantwoordelijkheid zelf in te vullen maar kan deze ook uitbesteden of overdragen aan een gespecialiseerde partij als Elektrys. Elektrys heeft jarenlange ervaring in het beheren van elektrotechnische installaties en arbeidsmiddelen en neemt graag de verantwoordelijkheid op zich.

Ook kunnen wij een ‘beheersplan Elektrotechnische installaties’ opstellen zodat het voor u en uw medewerkers meteen inzichtelijk is welke beheersmaatregelen nodig zijn voor een veilige elektrotechnische bedrijfsvoering.

Voor verdere afstemming komen we graag met u in contact.